Bli kontaktad av din lokala återförsäljare

för ytterligare information och aktuella erbjudanden

Certus » Om oss » Samarbetspartners » Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS) Print knap PDF knap

Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS)

Ärade SHS-medlemmar och handbollsälskare.

Idrott, i synnerhet handboll, är en fascinerande fenomen både som arbete och fritidsaktivitet. Lagsammanhållning på planen och omklädningsrummet, glädjen vid en seger och spänningen när en match ska avgöras i sista anfallet är känslor som är svårt att sätta ett pris på. Men medaljen har en baksida, idrott är en högriskaktivitet. Varje år skadar sig över 100 000 personer när dom utövar sin idrott. Jag fick under min allt för korta karriär erfara båda sidorna på medaljen.

Efter sex operationer och tre främre korsbandsrupturer tvingades jag tacka för mig och 2013 avsluta min handbollskarriär endast 25 år gammal. Det är en av anledningarna till att jag, tillsammans med mina kollegor och tidigare lagkamrater Tobias Karlsson och Patrik Fahlgren, tagit mig an att upplysa svensk idrott, från spelare och föreningar till agenter och förbund, om behovet av försäkringar och hjälpa idrottare till ett tryggt utövande.

Spelarföreningar har funnits inom fotboll och ishockey sedan 70-talet. Det är viktigt att det finns en organisation som representerar spelarens intresse i en bransch som blir allt mer kommersialiserad. Spelarföreningarnas uppgift är, enligt mig, att säkra spelarna trygghet både gentemot arbetsgivare men också gentemot andra risker i branschen. Skadornas konsekvenser, i form av oväntade utgifter, lönebortfall och långa rehabperioder, tycker vi är en av dessa risker.

Det är därför glädjande att det bildats en spelarförening i handboll men också att man ingått ett samarbete med oss på Inside international sportspartner. Vi är en försäkringsförmedling med fokus på idrott och internationellt konkurrenskraftiga produkter. Vi har själva varit med och ta fram många av våra försäkringar för att kunna specialanpassa dessa för sitt ändamål, nämligen idrott.

Med god förståelse för såväl försäkringsbiten som för en idrottare behov kan vi hjälpa till att finna rätt försäkring för ditt, eller ditt barn, idrottsutövande oavsett division och på allt från individ- till förbundsbasis. Inside försäkrar svensk idrott oavsett nivå.

 

Bästa handbollshälsningar

Oscar Carlén, grundare av Inside International Sportsparter

Konceptet

Inside Sportspartner är grundat av idrottare, med huvudsaklig inriktning på att hjälpa idrottare att finna de försäkringar som vi tycker saknats på den svenska marknaden.

Läs mer

NYHET! - Talangförsäkring

Inside kan nu stolt presentera en helt ny Talangförsäkring. Försäkringen riktar sig till personer mellan 15-18 år som väljer att satsa fullt ut på sin idrott. 

Läs mer

Samarbeten

Inside har inlett ett samarbete med Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS). "Vi hoppas på ett långvarigt samabete och har ambitionen att svenska handbollsspelare ska vara så bra försäkrade som möjligt", säger Insides grundare Oscar Carlén. 

Läs mera